Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που η Συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας έχει προγραμματίσει και σε μια  χρονική περίοδο όπου η απογοήτευση και η εξαθλίωση του κόσμου έχει γιγαντωθεί, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Αντι...δρώ Ιωαννίνων και την Αυτόνομη ομάδα πολιτών Κέρκυρας, η εκδήλωση με θέμα "Πλειστηριασμοί – Κατασχέσεις" στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας.

Θεωρούμε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για ένα θέμα που πραγματικά  «καίει». Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και επικίνδυνες, γι' αυτό κανείς δεν πρέπει να είναι ανενημέρωτος αλλά ούτε και μόνος.

Πλήθος ερωτημάτων απαντήθηκαν από τους καλεσμένους ομιλητές δικηγόρους και αναλύθηκαν αρκετές πτυχές του θέματος.

Σαν ομάδα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δυο καλεσμένους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, τον κύριο Σιντόρη Κωνσταντίνο, δικηγόρο και πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας και τον κύριο Ντακαλέτση Κωνσταντίνο, δικηγόρο και μέλος της ομάδας Αντι…δρώ Ιωαννίνων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και παραβρέθηκε στην εκδήλωση. 

Ευελπιστούμε σε διεύρυνση των συμμετεχόντων, εξάλλου δημοκρατία χωρίς συμμετοχή δεν υπάρχει.

Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο για την ενημέρωση – πληροφόρηση των πολιτών,  επιδιώκοντας και ελπίζοντας στην ενεργοποίηση και συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερο πολιτών στα πολιτικά – πολιτιστικά δρώμενα του νομού αλλά και ευρύτερα. Με κύριο στόχο την επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα μας και την επιστροφή της στους πολίτες της, με θεμελιώδη αρχή την άμεση δημοκρατία και τη συμμετοχικότητα, πορευόμαστε ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα, για την αφύπνιση όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών και την συνειδητοποίηση ότι απ' το τέλμα που έχουμε βρεθεί ως πολίτες κανείς άλλος δε θα μας σώσει (εξάλλου δεν πιστεύουμε σε σωτήρες), πρέπει να σωθούμε μόνοι μας.

Ίσως το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για μας, απ΄ όλη την διαδικασία της οργάνωσης της εκδήλωσης, ήταν ότι βρεθήκαμε με άτομα από συλλογικότητες άλλων νομών όπου και διαπιστώσαμε σύγκλιση σε πολλά απ τα πιστεύω και τους στόχους μας.  Πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών τους. Πολίτες που δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι μπροστά στην καταστροφή που συντελείται, πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι πολιτική δεν είναι η ψήφος μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

Τέλος εν αναμονή των επόμενων εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει, περιμένουμε τη συμμετοχή περισσότερων συμπολιτών μας στην ομάδα για την οργάνωση των εκδηλώσεων, αλλά και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό νέων.

Η παρέμβαση της ομάδας για το επόμενο διάστημα θα αφορά και τοπικά - περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά θέματα για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου