Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Τα κοινά και ο δημοκρατικός μετασχηματισμός στην εποχή μας


Το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου, όπως είχε προαναγγελθεί, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» η πολιτική –κοινωνική εκδήλωση που οργάνωσε η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας με τη συνεργασία της Αυτόνομης Ομάδας Πολιτών Κέρκυρας και τις Κίνησης Πολιτών Ιωαννίνων ‘’ΑΝΤΙ…ΔΡΩ’’. Η εκδήλωση αφορούσε ομιλία εισήγηση του καθηγητού του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτορος του πανεπιστημίου  της Οξφόρδης κ. Κιουπκιολή Αλέξανδρου με θέμα: «Τα κοινά και ο δημοκρατικός μετασχηματισμός στην εποχή μας». Η εισήγηση- ομιλία του κ. Κιουπκιολή, κατά γενική ομολογία όλων των παρευρισκομένων συμπολιτών μας, ήταν εντυπωσιακή  και απόλυτα τεκμηριωμένη πολιτικά, κοινωνικά και επιστημονικά. Έβαλε το σπόρο ενός πλούσιου προβληματισμού για μια άλλη οπτική στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων από πλευράς πολιτών. Η οπτική αυτή θα βασίζεται σε πρακτικές δράσεις από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα παράγουν οι ίδιοι πολιτική, μακριά και πέρα από εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ εισηγητού και πολλών παρευρισκομένων συμπολιτών μας, φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο τον εποικοδομητικό χαρακτήρα της εισήγησης αλλά και τον γόνιμο δίαυλο και προβληματισμό που δημιουργήθηκε μεταξύ ομιλητού και των ακροατών – πολιτών.

Η ομάδα μας ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τον εκλεκτό ομιλητή αλλά και όσους παρευρεθήκατε στην εκδήλωση .

Προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, στοιχείο απαραίτητο για την αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής στη βάση μιας άλλης οπτικής, αυτής της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας

Για τη Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας η επιτροπή εκπροσώπησης:

Βαρβέλης Άγγελος                                                     

Δημητρίου Βασίλης

 Φάτσιος Άλκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου